Nyomot hagyott a gumi

Rekord árbevételt ért el a Hankook

Minden korábbinál nagyobb árbevételt ért el a második negyedévben a dél-koreai gumiabroncsgyártó Hankook.

2011.07.28 20:24MTI

A vállalat 2011 második negyedévében 1.580 milliárd won (mintegy 1,014 milliárd euró) bevételre tett szert, ami 21 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

A cég szerint a 70 éve alapított társaság eladásainak a lendületes növekedéséhez a globális üzleti terjeszkedés és a márkanév erősítése érdekében tett beruházások járultak hozzá.

A Hankook Dunaújváros mellett, Rácalmáson felépített üzeme a dél-koreai cégcsoport egyik legmodernebb egysége. A gumiabroncsgyártó gyár építésére eddig 550 millió eurót ruházott be a Hankook.

Az üzem első üteme 2007-ben valósult meg, s ezév júniusában második ütemként, 56 ezer négyzetméterrel bővítették. A kapacitásnövelő beruházás eredményeként 1900-ra bővült a foglalkoztatott létszáma, s naponta 30 ezer gumiabroncs készül az üzemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.