Tábla figyelmeztet a navigációs rendszerek hibáira

Piros háromszögben áthúzott GPS-jel, mi az?

Piros háromszögben áthúzott GPS-jel: ilyen táblákkal figyelmeztetik az autósokat néhány helyen Csehországban arra, hogy ne higgyenek vakon a navigációs rendszerük utasításainak.

2011.07.09 18:08MTI

"Egyre több vezető magyarázza balesetét azzal, hogy a navigációs rendszer mást mutatott, mint az útjelző táblák" - mondta el a közlekedési minisztérium szóvivője Prágában.
   
Egy Prága melletti autópálya-építkezésnél kihelyezett táblákkal hívják fel az utasok figyelmét a megváltozott helyzetre. Itt ugyanis a forgalmat a szembejövő sávba terelik át, ami miatt a navigációs rendszerek figyelmeztető jelzéseikkel kergetik az őrületbe a sofőröket.
   
"Az utóbbi időben egyre több furcsa eset történt, amikor a vezetőket kerülőutakra irányította a rendszer, végül autójukkal egy családi ház kertjében landoltak. Hasonló eset egy autópályán tragikusan is végződhetne" - fejtette ki a szóvivő.
   
Amennyiben a prágai projekt sikeres lesz, a minisztérium az egész országban figyelmeztető táblákat helyez ki a veszélyesebb építkezések környékén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.