Lekapcsoltak egyesbe

Kínai pénzből fizeti a béreket a Saab

Hamarosan kifizetik az elmaradt béreket a Saabnál, az üres kasszába Kínából érkezik a pénz - közölte a svéd autógyártó hétfőn.

2011.06.27 11:25MTI

A bejelentés szerint Kínából 582 darab Saab kocsit rendeltek, és hamarosan megérkezik az autókért járó 13 millió euró (4,5 milliárd forint), amiből ki lehet fizetni a béreket. A pénzt még a héten átutalja a megrendelő, a fizetéseket így a hónap végéig megkaphatják a dolgozók - áll a közleményben.

A megrendelő kilétéről nem tájékoztatott a vállalat.

A 3.800 embert foglalkoztató cég a múlt héten még azt közölte, hogy a júniusi bért nem tudja nem kifizetni. A gyártósorok április-május nagy részében álltak, mert a vállalat kifutott a beszállítói számlák kiegyenlítéséhez szükséges pénzből.

A tulajdonos holland Spyker számos sikertelen próbálkozás után két kínai céggel - a Pangda Automobile Trade és a Zhejiang Youngman Lotus Automobile nevű vállalattal - tudott olyan megállapodást kötni, amely legalább középtávon biztosítja a Saab fennmaradását.

Ehhez azonban még szükség van a kínai és az európai hatóságok engedélyére, a rövid távú finanszírozás viszont továbbra is gond.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.