15,5 ezer hektár víz alatt

Nő a belvíz Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Kiskörénél

A hétvégére már 15,5 ezer hektárt öntött el a belvíz a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) működési területén.

2016.01.18 08:46MTI

Az elöntött földterületből 5800 hektár vetés, 3840 hektár szántó.

A teljes vízborítás majdnem kétharmadát Jász-Nagykun-Szolnok megyében regisztrálták a szakemberek, a védelmi szakaszok közül a legnagyobb, 4020 hektárt kitevő, belvizes terület Kisköre térségében található.

A tájékoztatás szerint változatlanul másodfokú a készültség a kiskörei, a kunhegyesi, a karcagi, a kisújszállási, a mezőtúri, a jászkiséri és a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon, továbbá elsőfokú a készenlét a cibakházi és a tiszakécskei szakaszokon.

A belvízi védekezésben az igazgatóság 85 dolgozója vett részt - olvasható a Kötivizig honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.