Árvíz

Egy férfi jet-skizett az utcán - videó

Olyan áradás volt Lancashire-nél is, amely lehetővé tette, hogy az utcákon, ahol egyébként autók járnak, a lakók vízi járművekkel közlekedjenek.

2016.01.06 10:59ma.hu
Screenshot

Lancashire egyik vasúti hídja alatt, közel egy buszmegállóhoz készült a felvétel, melyen egy férfi jet-skivel próbál meg közlekedni az árvíz sújtotta Észak-Angliában, ahol nagyvárosokat öntött el az áradás, Manchester, Leeds és York térségének nagy részét elárasztották a medrükből kilépett folyók.

A székesegyházáról világhírű York fő folyója, az Ouse 90 centis vízszintje meghatszorozódott, elérve az 5,5 métert. David Cameron miniszterelnök a BBC-nek nyilatkozva "hihetetlenül súlyosnak" nevezte az észak-angliai árvízhelyzetet.

Nagy-Britannia az utóbbi évszázad egyik legmelegebb, egyben legcsapadékosabb decemberét éli. Napközben rendre 16-18 fokos csúcshőmérsékleteket mérnek, és az éjszakai hőmérsékleti minimumok is magasabbak az ilyenkor szokásos nappali maximumoknál.

A rendkívül enyhe telet azonban egymást követő atlanti viharok kísérik, csapadékrekordokkal. Anglia északnyugati területein többször is előfordult, hogy néhány óra alatt egyhavi csapadékmennyiség hullott.

A hetek óta tartó, visszatérő áradások az előzetes becslések szerint eddig több mint 500 millió font (215 milliárd forint) kárt okoztak.

Ha nem jelenne meg a fenti videó:

Watch as a man jet skis under a railway bridge on a flooded street near Chorley in Lancashire.Read more here: http://www.telegraph.co.uk/news/weather/12083135/Floods-allow-man-to-jet-ski-on-road-in-Lancashire.html

Szerző: The Telegraph, 2016. január 5.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.