Árvíz

Ilyen volt és ilyen lett - amerikai rekordárvíz műholdképeken

Az Egyesült Államok déli szövetségi államaiban Karácsony óta tombol ítéletidő. A Mississippi, a Meramec, a Missouri és az Ohio folyók többszörösükre duzzadtak. Évtizedek óta nem látott ilyet senki.

2016.01.06 09:58ma.hu

Az amerikai katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) szakemberei szerint a Mississippi immár gyorsabban zubog, mint a bővizű Niagara vízesés Buffalónál. Illinois államban szombaton újabb gát szakadt át, s ezzel már legalább tizenkét helyen mondtak csődöt a vízvédelmi gátak. További nagy területek kerültek víz alá Missouriban is, ahol például Arnold városkában százötven házat teljesen elborított a víz, de az ott élőket időben kimenekítették.




Drone Video of St. Louis Flooding

This is the highest level the Mississippi River has reached in St. Louis in more than 20 years. Take a look.

Szerző: The Weather Channel, 2016. január 4.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.