A második emelés

Még 2,6 milliárd jut árvízi és belvízi védekezésre, helyreállításra

Idén ez már a második alkalom, amikor a kormány az időjárási körülmények miatt jelentősen emeli a vízi, környezeti és természeti katasztrófa miatt bekövetkezett károk felszámolása érdekében az e célra szánt költségvetési keretet.

2014.09.29 18:39MTI
Fotó: Wikipédia

A kormány további 2,6 milliárd forintot biztosít a belvízi és árvízi védekezésre és a helyreállításokra - közölte a kormányszóvivő hétfőn az MTI-vel.

Kurucz Éva hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a többlettámogatás fedezi a tavaszi és őszi árhullámok, valamint az özönvízszerű esőzések miatt az árvízi védekezésben, kárelhárításban részt vevő szervezetek többletköltségét.

A kormány így biztosítja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, valamint a rendőrség védekezéssel és helyreállítással kapcsolatos többletkiadásait - írták. A kommüniké emlékeztet arra, hogy az elmúlt hetekben csaknem kétszáz településen vettek részt a hatóságok az árvízi védekezésben.

Több ezer katasztrófavédelmi szakember, tűzoltó, rendőr és önkéntes vállalt szerepet a munkákban, valamint segítette többi között a kitelepített állampolgárok otthonainak és ingóságainak őrzését.

Mint írták, idén ez már a második alkalom, amikor a kormány az időjárási körülmények miatt jelentősen emeli a vízi, környezeti és természeti katasztrófa miatt bekövetkezett károk felszámolása érdekében az e célra szánt költségvetési keretet. Júliusban 1,63 milliárd forinttal növelte a kabinet a költségvetési támogatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.