Árvíz

Lassan apad a Lajta

A szakemberek közlése szerint az esti órákban csökkenhet Mosonmagyaróvárnál az első fokú készültség határértéke alá a vízszint.

2014.09.23 11:49MTI

Lassan, de folyamatosan apad a Lajta vízszintje - áll az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapján kedd délelőtt közzétett tájékoztatóban. Kevéssel később azt közölték, hogy este hat órakor megszűnik a - most első fokú - készültség a folyó magyarországi szakaszán.

A szakemberek délelőtti közlése szerint az esti órákban csökkenhet Mosonmagyaróvárnál az első fokú készültség határértéke alá a vízszint.

A Dunán a következő napokban kissé áradó vagy stagnáló vízjárás várható, árhullám kialakulására nem kell számítani - jelezték, hozzátéve, hogy Vas és Győr-Moson-Sopron megye határán és lejjebb, Vág térségében stagnálást vagy lassú áradást, Árpásnál a jelenlegi vízszint körüli vízállásokat prognosztizálnak a következő egy-két napra.

A tájékoztató szerint Észak-Dunántúlon már nem befolyásolta a Marcal szintjét a feljebb kisebb emelkedést okozó vasárnapi eső. A Győr-Moson-Sopron határán fekvő Mórichidánál folyamatos lassú apadás figyelhető meg a folyón.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.