Árvíz

Közveszély okozásával vádolják a lezúduló vizet elterelő gazdákat

Közveszély okozása miatt eljárás indult egy Vas és egy Komárom-Esztergom megyei gazda ellen, akik lakóterületeket veszélyeztettek azzal, hogy a földjükről elterelték az oda zúduló vizet.

2014.09.15 16:02MTI
freedigitalphotos.net/Simon Howden

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint Vas megyében egy 66 éves szentgotthárdi gazda termőföldjének védelme érdekében faágakkal új mederbe terelte az esővizet, ami így lakóházakat veszélyeztetett.

Komárom-Esztergom megyében egy 64 éves bábolnai gazda földdel torlaszolta el az Ölbő pusztán található vízelvezetőt, hogy az esőtől megduzzadt Cuha-Bakony-ér vízétől megvédje földjét és így veszélybe sodorta a szomszédos Rétalap települést.

A hatóságok közreműködésével mindkét veszélyhelyzetet elhárították, a két férfivel szemben pedig közveszély okozása miatt indítottak büntetőeljárást - közölte a kommunikációs szolgálat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.