Árvíz

Lassan kezd apadni a Rába Körmendnél is

Vasárnap este elkészült Körmenden, a folyó jobb partján a védmű magasítása, amelyhez százharminckét ember hétezer homokzsákot és száz köbméternyi homokot használt fel.

2014.09.15 09:17MTI

Az éjszaka 494 centiméteres vízállással tetőzött a Rába, egyelőre még harmadfokú az árvízvédelmi készültség, de már azon a szakaszon is megindult a lassú apadás - tájékoztatott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfő reggel.

Balogh Nikoletta közölte: vasárnap este elkészült Körmenden, a folyó jobb partján a védmű magasítása, amelyhez százharminckét ember hétezer homokzsákot és száz köbméternyi homokot használt fel.

Este hat órától csak négyszer riasztották a vasi tűzoltókat, akik Kenézen, Dozmaton, Szombathelyen és Sorkifaludon szivattyúztak vizet családi házak pincéiből.

A szóvivő közölte azt is: Vas megyében csökkent a vízátfolyások miatt lezárt utak száma, már csak tizenegy útszakaszra nem lehet ráhajtani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.