Árvíz

Megcsúszott egy tározó gátja, harminc embert telepítenek ki

A tározó gátja a rendkívüli esőzések miatt csúszott meg, ezért ötezer homokzsákkal és két nyerges vontatónyi homokkal, bordás megtámasztással erősítik meg.

2014.09.15 07:52MTI
MTI Fotó: Varga György

Mintegy harminc méter hosszan megcsúszott a maróci víztározó gátja, a közeli Kiscsehiből ezért 30 embert kitelepítenek - közölte vasárnap éjszaka a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tározó gátja a rendkívüli esőzések miatt csúszott meg, ezért ötezer homokzsákkal és két nyerges vontatónyi homokkal, bordás megtámasztással erősítik meg. A munkálatokat hivatásos tűzoltók és önkéntesek végzik, összesen mintegy hatvan ember.

Megelőző biztonsági intézkedésként a tározó közelében fekvő Kiscsehi mélyebben fekvő részeiből 30 embert telepítenek ki. Ők átmenetileg rokonoknál és ismerősöknél éjszakáznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.