Árvíz

Védelmi készültség Ipolytarnócnál is

A faluban meglévő készlethez további ezer darab homokzsákot szállított a helyszínre a salgótarjáni katasztrófavédelmi kirendeltség.

2014.09.14 12:49MTI
Forrás: youtube.com

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a polgármester a Nógrád megyei Ipolytarnócon vasárnap az Ipoly folyó vízszintjének folyamatos emelkedése miatt; a faluba ezer homokzsákot szállítottak - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Angyal Eszter elmondta: jelenleg elsőfokú árvízvédelmi készültség van Ipolytarnócnál, védekezésre azonban még nincs szükség.

Az elmúlt napok heves esőzése és a következő napok hasonló előrejelzései, az Ipoly szlovákiai szakaszán mért vízszint, illetve a magyar szakaszon történt jelentős emelkedés miatt rendelte el a készültséget Ipolytarnóc polgármestere - tette hozzá.

A szóvivő tájékoztatása szerint Ipolytarnócnál 329 centiméteren állt a vízszint délelőtt 11 órakor, és óránként 10-15 centimétert emelkedik.

A településen hét lakott és egy üresen álló lakóingatlan védelme válhat szükségessé a Rákóczi és Dankó úton - mondta Angyal Eszter.

Hozzátette: a faluban meglévő készlethez további ezer darab homokzsákot szállított a helyszínre a salgótarjáni katasztrófavédelmi kirendeltség, Ipolytarnóc polgármestere gondoskodott a befogadóhely előkészítéséről az esetleges kitelepítés esetére, a figyelőszolgálat folyamatosan működik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.