Árvíz

Készenléti rendőrökkel erősítették meg a zalai állományt

A meglévő zalai rendőri állományt negyven készenléti rendőrrel erősítette meg az országos rendőrfőkapitány, hogy a Lenti környékén kialakult elöntéseknél nyújtsanak segítséget

2014.09.13 10:11MTI

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke, Nothoff Ingrid a lenti rendőrkapitányság sáros vízzel szinte teljesen körülvett épületénél elmondta: a heves esőzések által okozott, elsősorban Lentit és környékét érintő árvízi és belvízi helyzet miatt, a kitelepítések és a rendfenntartás érdekében vezényelték a készenléti rendőröket Zalába.

Elmondta: a Lenti üdülőövezetéből a katasztrófavédelemmel közösen kitelepített 124 ember várhatóan szombat éjszaka még nem térhet vissza az otthonába. Nagyobb részük családtagokhoz, rokonokhoz ment, kisebb részüket a Vörösmarty iskola tornatermében helyezték el, ott biztosítanak nekik ellátást. A lezárt területet rendőrök őrzik, senkit nem engednek be oda.

Hozzátette, hogy a délelőtti információk szerint Pördefölde és Tormafölde megközelíthetetlen közúton, de Rédicsre sem lehet autóval eljutni. A 75-ös útról Lenti belterületén a járműforgalmat a rendőrök a 86-os útra terelik. Rédics és Lenti között a vonatközlekedés is leállt a felázott vasúti töltések miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.