Százhúsz embert telepítettek ki

Árvíz: teherautókkal hozták ki az embereket Lentiből

Mintegy százhúsz embert telepítettek ki a katasztrófavédelem munkatársai szombat hajnalban Lentiben, miután a lendvadedesi víztározóból átbukott a víz, és elöntötte a város egy részét.

2014.09.13 08:40MTI

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a strandfürdő környékét árasztotta el a víz, fél méternél is magasabban. Ezekbe az utcákba autóbuszokkal nem tudtak bejutni, ezért teherautókkal hozták ki az embereket.

A kitelepítettek nagyobb része rokonokhoz, ismerősökhöz ment, kisebb részüket a Vörösmarty iskola tornatermében helyezték el ideiglenesen.

A szóvivő arról is beszélt, hogy az éjszakai nagy mennyiségű csapadék miatt jelentős fennakadások vannak Zalában a vasúti közlekedésben is. Vasútvonalakat, állomásokat is több helyen elöntött a víz, így a Zalaegerszegről menetrend szerint háromnegyed hat után induló vonatok helyett vonatpótló autóbuszokat indítanak. Zalakomár és Nagykanizsa között felsővezeték-szakadás, Murakeresztúr és Gyékényes között pedig a sínekre dőlt fa miatt ugyancsak vonatpótló buszok közlekednek.

Mint hozzátette: a jelentős eső miatt hajnalra tömegessé váltak a vízelöntések miatti károk Zala megyében. Hajnali öt óráig már 56 bejelentés érkezett a katasztrófavédelem megyei ügyeletére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.