Árvíz

Szerdán megnyithatják a Margitsziget egy részét

A fővárosi katasztrófavédelem ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a Margitsziget ezután sem lesz biztonságos, mert a fellazult talaj miatt a fák még mindig kidőlhetnek.

2013.06.17 13:56MTI
Fotó: MTI

Valószínűleg szerdán megnyitják a Margitsziget egy részét - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint a Margitszigeten még folynak a helyreállítási munkálatok. Vélhetően szerdán az ideiglenes védmű utolsó homokzsákjait is elszállítják. A fővárosi katasztrófavédelem ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a Margitsziget ezután sem lesz biztonságos, mert a fellazult talaj miatt a fák még mindig kidőlhetnek, ezért szerdán is még csak részlegesen nyitják meg a szigetet.

Több helyszínen már befejeződött a fertőtlenítés, de van, ahol még mindig folynak a munkálatok. A III. kerületben a Római-parton hétfő reggelre távolították el a vizet azokról a telkekről és házakból, amelyeket elöntött a Duna. A tájékoztatás szerint fontos a víz eltávolítása, mert a lappangó vizek fertőzésveszélyt jelentenek, és a szúnyogok szaporodása "melegágyának" számítanak.

Emellett a Királyok útján is megkezdődött az ideiglenes védmű elbontása. A bontás és a takarítás után ismét használni lehet ezt a közlekedési útvonalat.

A fővárosi Népszigeten is folyik a helyreállítás, tizenkét helyszínen távolítják el a lappangó vizeket a katasztrófavédelem dolgozói.

Budapest területén mintegy másfél millió homokzsákot és 12 ezer köbméter homokot építettek be a védekezés során. Eddig több mint 900 ezer homokzsákot bontottak el - olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.