Árvíz

Tarlós: az új Római-parti védmű mellett a nyúlgátat is megerősítik

Hétfőre virradó éjszaka nem történt rendkívüli esemény a Duna tetőzésével kapcsolatban a fővárosban, Tarlós István szavai szerint Budapest nagy valószínűséggel "megússza ezt az árvizet".

2013.06.10 07:55MTI
Fotó: Ma.hu

Az új Római-parti védmű megépítésével párhuzamosan a Királyok útja-Nánási út nyomvonalon is megerősítik az elsőrendű védművet - mondta a főpolgármester hétfőn, az M1 Ma reggel című műsorában.

Tarlós István elmondta, hogy hétfőre virradó éjszaka nem történt rendkívüli esemény a Duna tetőzésével kapcsolatban a fővárosban, szavai szerint Budapest nagy valószínűséggel "megússza ezt az árvizet".

A szentendrei mobilgáttal kapcsolatban jelezte, hogy a szerkezet jól vizsgázott. A fővárosi mobilgátat ellenzőkre utalva úgy fogalmazott: "ki tudja, hogy megint mikor bátorodnak fel azok az önmagukat civilnek nevezők, akik dobálják bele a követ a lecsóba", de továbbra is ésszerűnek tartja megépíteni az új védművet a Római-parton.

Arról is beszámolt, hogy az új védmű építésével párhuzamosan meg fogják erősíteni a Királyok útja-Nánási út nyomvonalon az elsőrendű védművet. Kiemelte: biztosítani kell azt is, hogy a földművet a továbbiakban ne bonthassa meg senki, mivel számos esetben és helyen ez történt, kényelmi, szállítási és egyéb okból.

A főpolgármester kitért arra is, hogy sok mindent felül kell vizsgálni Budapesten, köztük a Bem rakparti mellvédfalelemeket, amelyek öregek, de úgy tűnik, most kibírják a nyomást.

Fotó: Ma.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.