Árvíz

Túl a csúcson - megindult a Duna vízszint-csökkenése Budapesten

Esztergomnál éjfélkor 802, hajnali 4 órakor pedig 797 centiméteren állt a Duna, Komáromnál pedig az elmúlt négy órában 9 centiméterrel, 816-ról 807 centiméterre csökkent a vízszint.

Nézzen képeket az évszázad áradásáról >>> képgaléria

2013.06.10 07:38MTI
Fotó: Ma.hu

Nyolc óra tetőzés után csökkenni kezdett a Duna vízszintje Budapesten, a hajnal 4 órás adatok szerint a vasárnap esti 891 centiméterhez képest egy centimétert apadt a folyó.

A Belügyminisztérium Vízügyi Felügyelőség adatai szerint a Duna Budapestnél vasárnap este 8 óra óta 891 centiméteren állt, míg Nagymaroson 748 centiméterről 746 centiméterre csökkent a vízszint. Nagymarosnál vasárnap este 11 óra óta kétóránként egy-egy centimétert csökkent a vízszint.

Esztergomnál éjfélkor 802, hajnali 4 órakor pedig 797 centiméteren állt a Duna, Komáromnál pedig az elmúlt négy órában 9 centiméterrel, 816-ról 807 centiméterre csökkent a vízszint. A legnagyobb csökkenés Nagybajcsnál mutatkozik: négy óra leforgása alatt 809-ről 17 centimétert apadva 792 centiméterre csökkent a vízállás.

Hétfő reggel 6 órára tovább csökkent a Duna vízszintje Budapestnél, a legfrissebb adatok szerint újabb 1 centimétert apadt a folyó, és 889 centiméteren áll.

Nagymarosnál 6 órakor 744 centiméter volt a vízállás, éjjel 2 órához képest 3 centimétert apadt a Duna. Esztergomnál pedig 795 centiméter volt a víz szintje, 5 centivel alacsonyabb a négy órával korábbinál.

Komáromnál is folytatódott a nagyobb ütemű apadás, az éjjel 2 órás 812 centiméterhez képest 10 centimétert csökkenve, hat órakor 802 centiméteren állt a Duna. Nagybajcsnál 20 centiméterrel lett alacsonyabb a vízállás négy óra alatt, reggel 6 órakor 782 centimétert mutatott szintjelző.

Fotó: Ma.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.