Továbbra is a víz az úr

A fővárosban hét és fél méter magasan a Duna, 760 kilométeren árvízvédelmi készültség

Csaknem 760 kilométernyi töltésen van árvízvédelmi készültség Magyarországon. Ebből rendkívüli védekezés 191 kilométeren folyik, 62 kilométeren harmadfokú készültség van érvényben, 114 kilométeres szakaszon másod-, 392 kilométeren elsőfokú készültség mellett védekeznek.

Árvíz - Budapestnél a vízállás elérte a rakpartok szintjét képgaléria

2013.06.06 21:10MTI
Fotó: MTI, további képekért kattintson a fotóra!

A Dunán Budapesten este 8 órakor 751 centiméteres vízállást mértek - derül ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) legfrissebb adataiból. Esztergomnál este 8-kor 7 méteres vízszintet mértek, Komáromnál 763 centiméter, Nagybajcsnál 859 centiméter volt a vízmagasság. A legfrissebb előrejelzés alapján Nagybajcsnál szombat reggelre, Komáromnál vasárnap reggelre, Esztergomnál pedig vasárnap estére várják a tetőzést. Budapesten várhatóan hétfőn napközben tetőzik a Duna.

A fővárosban az eddigi legnagyobb vízállást, 860 centimétert, 2006-ban rögzítették. A 2002-es árvíz idején Nagybajcsnál 875, Komáromnál 802, Esztergomnál pedig 771 centiméteren tetőzött a Duna. A vízügyi honlap szerint már csaknem 760 kilométernyi töltésen van árvízvédelmi készültség Magyarországon. Ebből rendkívüli védekezés 191 kilométeren folyik, 62 kilométeren harmadfokú készültség van érvényben, 114 kilométeres szakaszon másod-, 392 kilométeren elsőfokú készültség mellett védekeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.