Árvíz

Esztergomban kiürítik a Prímás-szigetet

Esztergomban, a Prímás-szigeten megszüntették az áram- és a vízszolgáltatást az árvíz miatt. Megkezdik a sziget átvizsgálását, hogy senki ne maradjon a területen.

2013.06.06 08:38MTI
Az árvízveszély miatt homokzsákokkal védekeznek Esztergomban 2013. június 5-én. Június 10-ére várják a Duna tetőzését (MTI)

A katasztrófavédelem esztergomi szervezetének vezetője, Stolczenberger Tibor elmondta, hogy a Duna vízállása a városnál csütörtök reggel elérte a 655 centimétert, meghaladva ezzel a harmadfokú készültség szintjét. Éjfél és hajnali 5 óra között 15 centimétert emelkedett a víz szintje.

Nyúlgátakat építenek a 11-es úton Pilismarót és Esztergom között, csaknem egy kilométer hosszúságban, valamint a 111-es úton Dorog és Esztergom között kilencszáz méteren.

A vízügyi szakemberek a városi védvonalakat megerősítették, és fóliával vonták be. A Szent Erzsébet Iskola épülő tornatermének alapját elárasztották, nehogy a víz felnyomja a lemezalapot - ismertette Stolczenberger Tibor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.