Nem pazarolják

Egyetlen szórólappal kampányol az 1 százalékokért a WWF

Az erdők védelmét szem előtt tartva egyetlen szórólappal kampányol az 1 százalékos adófelajánlásokért a WWF Magyarország.

2011.05.05 12:17MTI

A szórólapot elviszik egy forgalmas metróállomás vagy pláza mozgólépcsőjéhez. Itt egy önkéntes átadja a felhívást a lépcső egyik végénél egy járókelőnek, aki a lépcsőn éppen el tudja olvasni a rövid szöveget. A mozgólépcső másik végén a zöldszervezet másik önkéntese elkéri a szórólapot, és odaadja egy másik járókelőnek, aki az ellenkező irányba tart.

Mint a WWF közleményéből kiderül, az akcióról kisfilm is készült, mely a szervezők reményei szerint gyorsan terjed majd az interneten. A rövid felvételt meg lehet nézni például a Youtube-on.

"Az adó 1 százalékok gyűjtésére szervezetek sokasága kötött kompromisszumot, és a környezetvédelmi szempontokat háttérbe szorítva kénytelen volt szórólapok millióit kinyomtatni a +jó ügy+ érdekében, vagy a reklám hatásának csökkenésével kellett számolnia.

A WWF idén szakított a kompromisszumokkal, és elkészítette a világ legzöldebb szórólapkampányát!" - írják a közleményben.

Mint Figeczky Gábor, a WWF Magyarország megbízott igazgatója emlékeztet rá, percenként 35 futballpályányi erdő veszik el Földön, és ennek 20 százalékáért a papírgyártás a felelős. A zöldszervezet az adó 1 százalékaiból származó bevételt a hazai erdők és az erdei élővilág, elsősorban a hiúz védelmére fordítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.