Könnyítés a szülőknek

Már 400 oktatási intézményben lehet használni a melegétel-utalványokat

A hideg étkezési utalvány megadóztatása miatt mind a cégek, mind a dolgozók előnyben részesítik a melegétel utalványt a többi béren kívüli juttatással szemben. A melegétel utalvány a szokásos elköltési módok mellett már számos településen elkölthető óvodai, vagy iskolai étkeztetésre is.

2010.03.11 11:13adozona.hu

Már közel 400 oktatási intézményben lehet a Sodexo Pass utalványával fizetni. Idén a béren kívüli juttatások jelentős részét adó sújtja, így a kedvezményes adózású körben a melegétel utalvány vált a mindennapi élethez leginkább kapcsolódó juttatási formává. A melegétel utalvány a törvénynek megfelelően felhasználható közétkeztetésre, tehát a szülők gyermekük óvodai, iskolai étkezését is fizethetik utalvánnyal.

Az elfogadáshoz szükséges, hogy az önkormányzat vagy a menzát üzemeltető étkeztető vállalkozás utalvány-elfogadói szerződést kössön az utalványforgalmazóval. A rendszer nem példanélküli, egyre több önkormányzat könnyíti meg ezzel a lakosok, szülők helyzetét, úgy mint Budapest legnagyobb kerületében, a XVII. kerületben, de Szentesen is így kívánnak segíteni a szülők helyzetén. A XVII. kerület összes iskolájában és óvodájában elfogadják a Sodexo Pass utalványát, ahol havonta átlagosan 4 118 fő vesz részt a közétkeztetésben. A kerület célja az intézkedéssel, hogy csökkentsék az ott élő lakosok terheit, akik így készpénz helyett utalvánnyal is tudjanak fizetni, ezzel spórolva kiadásaikon.

Riz Levente polgármester elmondta, hogy a rendszer bevezetése ugyan valóban több adminisztrációs teherrel jár, de ezt a siker ellensúlyozza, hiszen több szülő is úgy döntött, hogy a kedvező lehetőség miatt befizeti gyermekét a menzára. A kerületben, az első hónapokban a szülők több mint 50 százaléka egyenlítette ki melegétel utalvánnyal a gyermeke étkeztetését, így az önkormányzat gazdasági és szociális szempontból is fontos lépést tett a kerületben élők javára.

Szentesen szülői megkeresés hatására kötöttek szerződést az utalványszolgáltatóval, ahol így 18 intézményben lehetséges az utalvánnyal fizetés – mondta el Dohányné Jelenfi Ilona Központi Gyermekélelmezési Konyha vezetője. Általános piaci tapasztalat, hogy azokon a településeken, ahol a gyermekek étkeztetése központi irányítás alatt történik, ott jóval egyszerűbb és gördülékenyebb a rendszer bevezetése – tájékoztatta az adozona.hu-t Sztankovits Mónika, a Sodexo Pass kommunikációs vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.