Üzemel a vagyonadó kalkulátor

Keresett, de kevesen bízzák az adataikat az APEH-re

Hétfőn reggel öt óráig mintegy 150 ezren töltötték le az APEH honlapján a becsült ingatlan érték kalkulátort, és az ott kapott adatokat mintegy 4 ezren mentették el - közölték az adóhatóság sajtóosztályán az MTI érdeklődésére.

2010.01.11 15:49MTI

A vagyonadó kalkulátort pénteken késő délután tették fel az APEH honlapjára, hogy segítsenek az adózóknak a lakóingatlanokat terhelő adó alapjának meghatározásában. A kalkulátor működtetéséhez szükséges adatbázis kialakításához az állami adóhatóság a 2008. január 1-jét követő illetékkiszabások alapján ellenőrzött, 800 ezer ingatlan forgalmi értékének adatait használta fel.

A kalkulátor az adatbázis adatai, a konkrét ingatlan fizikai jellemzői és egy számítógépes algoritmus segítségével állapítja meg az úgynevezett becsült forgalmi értéket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.