Szebb jövőt ígér a pénzügyminiszter

Oszkó:Jövőre csökken az adócentralizáció, nő a reálbér

Jövőre 39,4 százalékra - két év alatt majdnem 1 százalékponttal - csökken az adócentralizáció, és emelkednek a reálbérek - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.

2009.12.01 13:39MTI

A pénzügyminiszter kiemelte: az eddigi költségvetési konszolidáció az egyensúly megteremtését szolgálta, a jövő évi költségvetéssel már az egyensúly fenntartása, a versenyképesség javítása a cél.

Jövőre még zsugorodik a gazdaság: 0,6 százalékkal, az idei 6,7 százalékos visszaesés után - tette hozzá. Oszkó Péter kérdésre válaszolva közölte: a kormány a költségvetés jövő évi finanszírozásában a forint alapú állampapírok kibocsátására helyezi a hangsúlyt, mivel az IMF-EU hitelkeret eddigi igénybevételével a devizafinanszírozás került előtérbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.