Zajlik a közgazdász vándorgyűlés

Varga: egykulcsos adóra van szükség

A költségvetési kiadások kontrollja és 45 százalékos GDP újraelosztási arány mellett bevezethető az egykulcsos adó, amelynek már alacsonyabbnak kell lennie a Fidesz-kormány által tervezett 21-22 százaléknál - jelentette ki Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, volt pénzügyminiszter, a 47. Közgazdász vándorgyűlésen szombaton Zalakaroson.

2009.09.26 15:17MTI

"Jelentős és kiszámítható adócsökkentésre van szükség" - fogalmazott a volt pénzügyminiszter, aki úgy látja, hogy a Járai Zsigmond pénzügyminisztersége alatt tervezett 21-22 százalékos egykulcsos adónál ma már alacsonyabbat kell bevezetni a régiós versenytársak helyzete miatt.

A volt pénzügyminiszter szerint az euró céldátumot a következő évtized elején be lehet jelenteni. A költségvetésben 2011-től érvényes reál adósság szabály helyett kiadási plafon meghatározása szükséges - mondta Varga Mihály. Véleménye szerint az államnak beruházás ösztönző politikát kell folytatnia, aláhúzva az állami beruházások fontosságát, mert ez a tartós gazdasági növekedés alapja.

Varga Mihály szerint az európai uniós támogatások rendszerét át kell gondolni, mert az országban nem érezhető, hogy évente 700-800 milliárd forint összegű uniós támogatás érkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.