A legnépszerűbb az étkezési hozzájárulás

Semmilyen formában nem adna béren kívüli juttatást a cégek harmada

A cégek több mint harmada semmilyen formában nem adna béren kívüli juttatást dolgozóinak. Azok körében, akik kapnak, továbbra is az étkezési hozzájárulás a legnépszerűbb.

2009.08.20 15:35adozona.hu

A béren kívüli juttatások adóztatására vonatkozó kormányzati döntések jelentősen befolyásolják a vállalkozások által nyújtott juttatások tervezett mértékét.

Míg akár három hónappal korábban is a cégek mintegy 72 százaléka kívánta alkalmazni ezeket, addig a K&H kkv index legutóbbi, második negyedéves eredményei szerint az elkövetkezendő egy évben csupán 66 százalékuk kíván élni ezzel.

Jelentős eltérés mutatkozik azonban a béren kívüli juttatások mértékében a különböző méretű vállalkozások között. Míg az elkövetkezendő évben a mikrocégek csupán 62 százaléka tervez adni béren kívüli juttatást dolgozóinak, addig a kisvállalkozásoknak 70 százaléka, a középvállalatoknak pedig 78 százaléka fog nyújtani ilyen juttatásokat.

A béren kívüli juttatások közül egyértelműen az étkezési hozzájárulás a legnépszerűbb, a kutatásban megkérdezett vállalkozások közül minden második (47%) tervez nyújtani az elkövetkezendő egy évben.

Ezt követi a közlekedési hozzájárulás (34%), majd a nyugdíjpénztári hozzájárulás (22%), míg üdülési csekket csak minden ötödik vállalkozás (20%) adna dolgozóinak.

Olvassa el itt a további részeleteket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.