Semmi sem marad a adómentes!

Megadóztatják a borravalót?

A kormány az egyéb jövedelmek közé sorolná a borravalót és a szervizdíjat, így azután a pincéreknek a rendes adókulccsal kell majd adózniuk - írja a Magyar Nemzet.

2009.05.29 07:51Magyar Nemzet

A kormány megadóztatná az eddig csak adóalapot növelő, de nem adózó borravalót a szolgáltatóiparban - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a kormány az egyéb jövedelmek közé sorolná a borravalót és a szervizdíjat, így azután a pincéreknek a rendes adókulccsal kell majd adózniuk.
 
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete tiltakozik az elképzelés ellen, mert szerintük mindenkinek érdeke, hogy a szervizdíj adóterhet nem viselő járandóság maradjon. Az érdekképviselet szerint ugyanis a vendéglátóhelyek meg fogják szüntetni a szervízdíjat, ha az a jövőben bérnek minősül. 

Eddig csak áfát és járulékot kellett fizetni utána. Így az intézkedés szerintük a feketegazdaságot fogja bővíteni, mert a borravalót nem vallják majd be a vendéglátóhelyeken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.