Bűncselekmény

8000 liter alkoholt semmisített meg a NAV - videó

A lefoglalt jövedéki árut kötelező megsemmisíteni.

2022.10.28 08:57MTI

A közelmúltban semmisítették meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai által Nyugat-Magyarországon lefoglalt alkoholtermékeket, a 8000 liter ismeretlen eredetű italból biogáz lesz, amit fűtésre használnak - közölte a NAV pénteken.

A tájékoztatás szerint a pénzügyőrök az elmúlt időszakban mintegy 850 esetben foglaltak le ismeretlen eredetű alkoholt Nyugat-Magyarországon. A lefoglalt jövedéki árut kötelező megsemmisíteni.

Az alkoholtermékek egy központi áru- és bűnjelraktárba kerülnek, megsemmisítésük elegyítéssel kezdődik, a szesz lezárt tartályokba kerül. A tartályokban lévő szeszt a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-nél szennyvíziszappal keverik össze. Az így elegyített alkohol rothasztó tartályokba kerül, ott keletkezik belőle a biogáz, ami utóbb hőenergiaként hasznosul.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.