Pénzügy

Varga Mihály a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetőivel tárgyalt a katáról

Dolgoznak a szabályozás átalakításán.

2022.06.15 15:19MTI

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) azt kéri a kormánytól, hogy számolja fel a kisadózó vállalkozások tételes adójával (kata) kapcsolatos visszaéléseket - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán közösségi oldalán, miután tárgyalt a köztestület vezetőivel.

A kormány azért hozta létre a kisadózó vállalkozások tételes adóját, hogy alacsony összegű, kevés adminisztrációval járó, egyszerű adózási formát kínáljon a legkisebb vállalkozásoknak. Az adatok azt mutatják, hogy egyes munkaadók katás jogviszonyba kényszerítik munkavállalóikat, így elkerülik az adófizetést, ezzel az államkassza, a munkavállalók és a tisztességes adózók is rosszul járnak - hangsúlyozta a miniszter.

Kiemelte, dolgoznak a szabályozás átalakításán; a cél az, hogy a háborús válságban is megőrizzék a kedvezményes adózást a legkisebb vállalkozásoknak, de a visszaéléseket felszámolják. Folytatják az egyeztetéseket - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.