Pártok-Jobbik

A Jobbik a gyermeknevelési cikkekre nulla százalékos áfát javasol

A Jobbik azt javasolja, hogy a gyermekgondozáshoz szorosan kapcsolódó termékek általános forgalmi adója (áfa) nulla százalékos legyen.

2022.05.29 20:34MTI

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján azt mondta, ha az alapvető élelmiszerek és a gyermekgondozási cikkek áfája nulla százalék lenne, akkor a gyermeket nevelő családoknál több tízezer forint maradna.

A politikus figyelmeztetett, egy kibontakozó válsághelyzet előtt állunk, és a legnagyobb teher a gyermeket nevelőkre fog hárulni.

Felidézte, hogy az alapvető élelmiszerek esetében a Jobbik már javasolta az áfa kedvezményesebb vagy 0 százalékos mértékét, most ugyanezt a gyermeknevelési, gyermekgondozási cikkek - bébiétel, pelenka, gyerekruha - esetében is javasolja.

Z. Kárpát Dániel azt mondta, még az uniós irányelvek is megengedőbbek ebben a tárgykörben, és "kinyíltak azok a kapuk, amelyek az áfa akár teljes elengedését is megengednék".

A Jobbik ezt várja el a magyar kormánytól, mert felháborítónak tartja, hogy egy gyermeket nevelő család egy gyermek után több áfát fizet be vásárlásai után, mint amennyit családtámogatás címén kap - fogalmazott a Jobbik alelnöke, hangsúlyozva azt is: el kell érni, hogy a családok érdemi segítséget kapjanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.