Bűncselekmény

NAV: hamis órákat és rizsbort találtak több Pest megyei boltban

A tulajdonosok a termékek származását, eredetét nem tudták igazolni.

2022.05.17 10:07MTI

Pest megyei óraüzleteket és vegyeskereskedéseket ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, és hamis órákat, valamint engedély nélkül árusított rizsbort foglaltak le.

A NAV azt közölte kedden az MTI-vel, hogy az 1,6 millió forint értékű, több mint ezer, különböző márkájú hamis óra miatt iparjogvédelmi jogok megsértése miatt feljelentést tettek.

Két vegyeskereskedésben, az élelmiszerek közé rejtve 750 üveg, több mint kétmillió forint értékű rizsbort is találtak. A tulajdonosok a termékek származását, eredetét nem tudták igazolni, ezért az árut lefoglalták, és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.