NAV

34 ezer doboz adózatlan sört találtak egy kamionban az M5-ös autópályán

Egy Romániából Angliába tartó teherautót ellenőriztek a pénzügyőrök.

2022.05.05 21:30MTI

A pénzügyőrök 173 hektoliternyi, több mint 34 ezer doboz adózatlan sört találtak egy teherautóban az M5-ös autópályán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

A pénzügyőrök egy Romániából Angliába tartó, a fuvarokmányok szerint gyűjtőárut szállító teherautót ellenőriztek az autópályán, amikor 0,5 literes kiszerelésben különféle gyártmányú söröket találtak.

A sofőr azt mondta, hogy az áru nem az övé és a felrakodásnál sem volt jelen. Az italok a fuvarokmányokon nem szerepeltek, a gépkocsivezető a jövedéki termékek származását igazoló okmányt sem tudott bemutatni - írták.

A több mint 10 millió forint értékű sört lefoglalták és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek - áll a NAV közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.