Adóügyek

NAV: SMS-ben is lehet csekket kérni a gépjárműadó befizetéséhez

Az üzenetbe a csekk szót, majd szóközt, és az adóazonosító jelet kell beírni.

2022.02.17 13:46MTI

Már SMS-ben is kérhet csekket a gépjárműadó befizetéséhez, aki természetes személyként így szeretné fizetni a március 15-ig esedékes adója első részletét - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek küldött csütörtöki tájékoztatóban.

SMS-ben a 06/30 344-4304-es telefonszámon kérhető csekk. Az üzenetbe a csekk szót, majd szóközt, és az adóazonosító jelet kell beírni.

A szolgáltatást csak olyan magánszemélyek vehetik igénybe, akik pénzforgalmi számla nyitására nem kötelezettek. Egy naptári évben, egy adóazonosító jellel legfeljebb kétszer kérhető ebben a formában csekk, amin kizárólag a 410-es adónemkódú gépjárműadó fizethető be.

A benyújtott igényre 2 gépjárműadócsekket postáz a NAV a bejelentett lakcímre. Ez elsősorban a levelezési cím, ha az nincs bejelentve, akkor a tartózkodási hely, és ha az sincs bejelentve, akkor a lakóhelycímre érkezik a csekk - írták.

Az adóhatóság a gépjárműadóval kapcsolatos határozatokat és értesítéseket elektronikusan küldi mindenkinek, aki elektronikusan elérhető, a többiek postán kapják meg a papírokat. A fizetésre kötelezettek fizethetnek banki átutalással, csekken, vagy az elektronikus fizetéseket és elszámolásokat biztosító alrendszeren (EFER-en) keresztül átutalással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.