Pénzügy

Zsigó: a családi pótlékot nem kapó szülők december végéig küldjék vissza az adóvisszatérítéshez szükséges nyilatkozatot!

A kormány újabb jelentős támogatást tervez kifizetni a gyermeket nevelő családoknak.

2021.12.10 10:16MTI

Fontos, hogy a családi pótlékot nem kapó szülők se felejtsék el visszaküldeni december végéig a családi adóvisszatérítéshez szükséges nyilatkozatot - hívta fel a figyelmet a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára pénteken a Facebook-oldalán megosztott videóban.

Zsigó Róbert emlékezetetett: a kormány újabb jelentős támogatást tervez kifizetni a gyermeket nevelő családoknak: 2022-ben családi adóvisszatérítés keretében visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig.

Ennek összege szülönként elérheti akár a 800 ezret forintot is - mondta, hozzátéve, soha ilyen Magyarország még nem volt.

Zsigó Róbert elmondta, erre a kormány 600 milliárd forintot szán, amit a gazdasági növekedés, a gazdaság jó teljesítménye tesz lehetővé.

A kifizetés a családi pótlékban részesülőknek automatikus. A többi családi pótlékot nem kapó szülőknek viszont nem automatikus a kifizetés, nekik nyilatkozniuk kell.

Az ehhez szükséges nyilatkozatot a NAV honlapján, a www.nav.gov.hu oldalon visszadó-nyilatkozat néven találják meg - közölte az államtitkár.

Mint kifejtette, nyilatkozni kell annak szülőnek, aki ugyan jogosult családi pótlékra, de azt nem ő kapja, hanem a másik szülő.

Nyilatkozniuk kell a kisvállalkozó, kisadózó szülőknek, továbbá szintén nyilatkoznia kell a 10. hetet már betöltő várandós édesanyának és hozzátartozójának.

Továbbá nyilatkozniuk kell a rokkantsági járadékban részesülő szülőknek is - hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.