Környezet

NAV: több százmillió forintba kerülhet a Kiskunhalason hagyott veszélyes hulladékok felszámolása

A több mint 1200 tonna veszélyes hulladékot sem az érintett cég egykori ügyvezetője, sem a későbbi tulajdonosok nem szállították el, így az eset az adóhatósághoz került végrehajtásra.

2021.06.03 16:54MTI

Több százmillió forint lehet az elhagyott kiskunhalasi telepen maradt veszélyes hulladékok elszállítási, ártalmatlanítási költsége - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

A munkálatok költségét a NAV megelőlegezi, de később behajtja, ha a kötelezett önként nem fizeti meg - írták.

A közlemény szerint a több mint 1200 tonna veszélyes hulladékot sem az érintett cég egykori ügyvezetője, sem a későbbi tulajdonosok nem szállították el, így az eset az adóhatósághoz került végrehajtásra.

A hulladék több mint tíz éve veszélyeztette a környezetet, valamint a környéken élők egészségét. A NAV közbeszerzésen választotta ki a hulladékmentesítést végző vállalkozást, amely már megtisztította a területet. A cégnek 180 napja van az elszállított veszélyes anyagok szakszerű ártalmatlanítására - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.