Bűnügy

13 millió forint értékű hamis táskát foglalt le a NAV - videó

A sofőr nem tudta igazolni a szállítmány származását.

2021.04.06 09:52MTI

Hamis márkajelzésű táskákat foglaltak le mintegy 13 millió forint értékben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán, egy szlovén rendszámú jármű ellenőrzésekor - tájékoztatta a hatóság sajtóreferense kedden az MTI-t.

Juhászné Prantner Etelka közölte: az autó csomag- és utasterének átvizsgálásakor tíz különböző nagyságú, fekete zsákban különféle márkajelzésű táskákat találtak.

A sofőr nem tudta igazolni a szállítmány származását. A táskák az előzetes vizsgálat szerint hamisítványok, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba - írta.

A pénzügyőrök a csaknem 13 millió forint értékű rakományt lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt feljelentést tettek.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.