Adóügyek

Frissíti az idei járulékbevallások nyomtatványkitöltő-ellenőrző programját az adóhivatal

Az új verzió alkalmas lesz arra, hogy a kedvezményeknél már a 2021-es minimálbér és garantált bérminimum alapján számoljon

2021.02.05 00:30MTI

Az idei járulékbevallások internetes nyomtatványkitöltő-ellenőrző programjának hamarosan megjelenő új verziója alkalmas lesz arra, hogy a kedvezményeknél már a 2021-es minimálbér és garantált bérminimum alapján számoljon - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön megjelent tájékoztatásában.

Az érintett bevallások következő verziója 2021. január 1-jéig visszamenőleg is lehetővé teszi a személyi kedvezmény esetében a megemelt minimálbérrel történő számítást, valamint a szociális hozzájárulási adóból érvényesíthető kedvezményeknél a magasabb összeggel történő igénybevételt - jelezte a NAV.

Az új verziók publikálásának várható időpontja február 8-a.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.