Bűncselekmény

Több mint 77 millió forint értékben foglalt le cigarettát a NAV

Csaknem 50 ezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le két orgazdától.

2020.12.18 11:35MTI

Több mint 77 millió forint érékben foglalt le adózatlan cigarettát Pest megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A szervezet pénteki közleménye szerint csaknem 50 ezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le két orgazdától.

Mint írták, a NAV munkatársai egy Pest megyei bevásárlóközpont parkolójában igazoltatták a két cigarettaárust. Autóikból ezer, rejtett raktárukból 45 ezer doboz adózatlan cigaretta került elő.

Az akcióban részt vevő harminc pénzügyi nyomozó a cigaretta mellett több mint kétmillió forint készpénzt és járműveket is lefoglalt. A dohánytermék közterületi árusítása miatt jövedéki eljárást is indítottak a NAV munkatársai - tudatták.

A gyanúsítottak különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság miatt kihallgatták, egyiküket őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.