Gazdaság

Nézőpont: a magyar gazdaság fehéredett a legjobban a régióban

A vizsgált 12 közép-európai ország között Magyarország a legjobbak között van az adóelkerülés csökkenése esetében, a szürkegazdaság mérete alapján pedig csúcstartó.

2020.09.24 23:30MTI

A magyar gazdaság fehéredett a legerőteljesebben a közép-európai régióban - mondta a Nézőpont Intézet igazgatója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Mráz Ágoston Sámuel elmondta, felmérésükből kiderült, hogy a megkérdezettek 30 százaléka is úgy érzi, csökkent a szürkegazdaság mérete, és 34 százalékuk arról számolt be, hogy mérséklődött az adóelkerülés is.

Hozzátette, a vizsgált 12 közép-európai ország között Magyarország a legjobbak között van az adóelkerülés csökkenése esetében, a szürkegazdaság mérete alapján pedig csúcstartó. Ugyanakkor a "zsebbe való fizetés" mértéke is itt csökkent a leginkább.

Ezt ráadásul nemcsak a kormánnyal szimpatizálók ismerik el, hanem azok is, akik "ellenzéki érzelműek". "Tehát a gazdaság fehéredését mindenki érzi, online pénztárgéppel mindenki találkozott, az egyszerűsített adóbevallásokkal is mindenki találkozott, s aki híreket olvas az tudja, hogy a magyar állam pénzügyei is sokkal jobb állapotban vannak, mint 10 éve voltak" - fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.