Adóügyek

Kilencven nappal meghosszabbították Joób Márton előzetes letartóztatását

Negyedmilliárdos adócsalás miatt előzetesben marad a szegedi képviselő.

2020.09.03 13:50ma.hu

Kilencven nappal meghosszabbították Joób Márton szegedi MSZP-s önkormányzati képviselő előzetes letartóztatását – olvasható a szegedma.hu oldalon. A lap információit Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád megyei ügyészség szóvivője is megerősítette.

Az ügyészség szerint a kenuvilágbajnok Joób Márton 250 millió forint értékben fogadott be fiktív számlákat.

Az Összefogás Szegedért Egyesület képviselője számlavásárlási ügyek és áfacsalás miatt kelthette fel az adóhatóság figyelmét. A delmagyar.hu értesülései szerint a gyanú az, hogy ő és társai 2013 és 2017 között bűnszervezetben működtettek egy szórólapterjesztésre létrehozott gazdasági társaságot az adófizetési kötelezettség kijátszása céljából.

A 38 éves férfit július 28-án vette őrizetbe a NAV, két nappal később letartóztatták. Ezt a szökés veszélye miatt hosszabbították meg további kilencven nappal, felesége szerint azonban ez teljességgel kizárt egy nagycsaládos ember részéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.