Adóügyek

Parfümökkel csalt egymilliárd forint adót egy likőrgyár

A szállítólevelek szükségessége miatt csak utaztatták egymás között a márkás illatszereket.

2020.04.09 13:49MTI

Egy Komárom-Esztergom megyei likőrgyár fiktív parfümértékesítési láncolatot alakított ki, és a gyanú szerint körbeszámlázással több mint egymilliárd forint adót csalt el - tájékoztatta a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Kovács Dorina közölte: a desztillált szeszesital gyártásával foglalkozó, termékeit főként belföldön értékesítő társaság a parfümök fiktív forgalmazásával az alaptevékenységéből származó forgalmi adóját akarta csökkenteni.

A létrehozott cégláncolatban termékkereskedelem nem volt, a szállítólevelek szükségessége miatt csak utaztatták egymás között a márkás illatszereket.

A NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága huszonkét helyszínen kezdett nyomozásba. Az okozott adóhiány és a bírságok biztosítására a társaság ingatlanjait, alaptőkéjét zár alá vették, továbbá tárgyi eszközöket és egy autót foglaltak le. A költségvetés kára teljes mértékben megtérülhet - ismertette a sajtóreferens.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.