NAV

Csaknem 1,5 milliárd forint szja-t ajánlottak fel a Nemzeti tehetség programnak az adózók

Az szja 1+1 százalékával kapcsolatos felajánlási adatok nyilvánosak, bárki megnézheti a NAV honlapján.

2019.09.11 20:38MTI

A Nemzeti tehetség programnak tavaly csaknem 1,5 milliárd forintot, míg az egyházaknak 4,8 milliárd forintot ajánlottak fel az szja 1+1 százalékáról rendelkezők tavaly - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.

A sajtóban korábban tévesen az jelent meg, hogy 300 ezer forintot ajánlottak fel a Nemzeti Tehetség Program javára - írták.

A közlemény szerint 2018-ban 290 ezer 816-an döntöttek úgy, hogy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, a Nemzeti tehetség program feladataira ajánlják fel jövedelemadójuk 1 százalékát. A felajánlott összeg 1 milliárd 405 millió 675 ezer 590 forintot tett ki. A kedvezményezhető 31 egyház javára 993 ezer 955 magánszemély rendelkezett 4 milliárd 760 millió 615 ezer 207 forintról.

Az szja 1+1 százalékával kapcsolatos felajánlási adatok nyilvánosak, bárki megnézheti a NAV honlapján. Az idén tett felajánlások adatai várhatóan szeptember közepétől lesznek elérhetőek - írta közleményében az adóhivatal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.