NAV

Helyben kifizette a 2,8 milliós bírságot a cigarettacsempész

Elmondása szerint nem tudott arról, hogy cigarettát rejtettek el a járműben.

2019.08.16 15:21ma.hu
Forrás: NAV Facebook

A pénzügyőrök Ártándnál egy román kisbuszt ellenőriztek, ami Romániából Olaszországba tartott. A járművet Rudival, a cigarettakereső kutyával átvizsgálták, aki pozitív jelzést adott. Az ülések alatti gyári üregekben és a padlózatban 1 470 doboz, megközelítőleg kétmillió forint értékű cigaretta került elő - írja Facebook-oldalán a NAV.

A sofőr a dohánytermékek származását semmilyen formában nem tudta igazolni. Elmondása szerint nem tudott arról, hogy cigarettát rejtettek el a járműben.

A pénzügyőrök a kétmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták, és költségvetési csalás elkövetése miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál. A járművezető a kiszabott 2,8 millió forint jövedéki bírságot a pénzügyőröknek a helyszínen készpénzben befizette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.