Adóügyek

A Magyar Reklámszövetség üdvözli a reklámadó felfüggesztését

A Magyar Reklámszövetség (MRSZ) és társszövetségei üdvözlik, hogy a pénzügyminiszter bejelentette a 7,5 százalékos reklámadó felfüggesztését.

2019.05.31 14:58MTI

Varga Mihály csütörtökön, a 13 plusz 1 pontból álló gazdaságvédelmi akcióterv ismertetésekor közölte, hogy az intézkedéscsomag keretében kormány a reklámadó kulcsának 0 százalékra csökkentését javasolja 2022 végéig. A tárcavezető piacbővítő hatást vár a döntéstől.

Az MRSZ a közlemény szerint abban bízik, hogy a reklámadó megszűnik a felfüggesztés végeztével. Egy korábbi hatástanulmányukra hivatkozva hozzátették, hogy a reklámadó az egész magyar gazdaságra káros, ezért a kommunikációs iparág más szakmai szervezetei is ellenezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.