NAV-szja

Egy nap maradt az adóbevallás leadására

Az ügyfélszolgálatok este 6 óráig várják az ügyfeleket pénteken a fővárosban és a megyeszékhelyeken.

2016.05.19 09:39MTI

Mindössze 2,1 millió szja-bevallás érkezett az adóhatósághoz május elsejéig, még 2,5 millió bevallásra számítanak a következő napokban - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Kis Péter András emlékeztetett, hogy egy nap maradt az adóbevallás leadására. Amennyiben valaki kicsúszik a május 20-i határidőből, első körben nem kap bírságot, a késve benyújtóknak tájékoztatást küld a NAV, hogy mihamarabb pótolják hiányosságát - mondta. Hozzátette: az ügyfélszolgálatok este 6 óráig várják az ügyfeleket pénteken a fővárosban és a megyeszékhelyeken.

A szóvivő rámutatott: majdnem minden évben azonos hibákat tapasztalnak a bevallásoknál, egyik leggyakoribb az aláírás lemaradása, anélkül érvénytelen a dokumentum, a másik a bankszámlaszám, illetve a posta cím hiánya visszaigénylés esetén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.