Orgazdaság

Négymillió forint értékű adózatlan dohányt találtak egy budapesti családnál

Hatvan kilogramm vágott dohányt és több mint 2600 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak egy budapesti családi ház udvarán és annak közelében, a mintegy négymillió forint értékű áru egy részét éppen készültek elszállítani a családtagok.

2016.03.25 09:52MTI

Az egyik budapesti piacon egy házaspárt és hozzátartozóikat már többször tetten érték, amikor illegális dohánnyal kereskedtek, ezért a pénzügyőrök ellenőrizték a család házát is. Az ellenőrzéskor a ház előtt parkoló járművekbe többen éppen dobozokat és zsákokat pakoltak, a pénzügyőröket meglátva azonban megpróbáltak elrejtőzni - áll a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében.

Az autókban több mint 2600 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát, valamint hét kilogramm finomra vágott dohányt találtak. A családi ház udvaráról pedig további 53 kilogramm magyar adójegy nélküli, finomra vágott dohány került elő.

Az érintettek semmilyen formában nem tudták igazolni a dohánytermékek származását, így a pénzügyőrök az adózatlan, mintegy 4,2 millió forint értékű cigarettát és vágott dohányt a három gépjárművel együtt lefoglalták. A pénzügyi nyomozók az autók tulajdonosai ellen orgazdaság vétsége miatt büntetőeljárást indítottak. Az ügyben 4,8 millió forint jövedéki bírság kiszabása is várható - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.