Szakállamtitkár

A tao-ról a sportági szakszövetségek hoznak szakmai döntést

Ez a legátláthatóbb folyamat, hiszen a vállalatoktól érkezett felajánlásokból az adott sportághoz tartozó minden sportszervezet, sportiskola, utánpótlás-nevelést végző alapítvány beleszólhat, részesülhet.

2016.01.23 19:29MTI

A vállalatoktól érkezett társasági adó (tao) felajánlások jóváhagyásáról a sportági szakszövetségek hoznak szakmai döntést - közölte Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.

Kiemelte: nem közpénzről van szó, a pénzt a vállalkozások termelik meg, ők döntik el, hogy hova adják ezt az összeget. Ez a legátláthatóbb folyamat, hiszen a vállalatoktól érkezett felajánlásokból az adott sportághoz tartozó minden sportszervezet, sportiskola, utánpótlás-nevelést végző alapítvány beleszólhat, részesülhet - olvasható a tájékoztatásban.

Mint írta, folyamatosan egyeztet a sportvezetőkkel, sportszövetségekkel, hogy még hatékonyabban működjön a rendszer. A jelenlegi támogatási rendszer 2017. június 30-ig él, már készül a tao II., és megújul a Nemzeti Sportstratégia is - áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a magyarországi sportfejlesztés egyik sikertörténete a tao, amelyben a kormány lehetővé tette a vállalkozásoknak, hogy nyereségük legfeljebb 75 százalékát sportcélokra fordíthassák öt érintett látvány-csapatsportágban, amelyek a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong.

Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja szombaton budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: az MSZP válaszokat sürget a sporttal kapcsolatos kérdéseire, amelyekre eddig Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nem válaszolt. A párt többek között azt a kérdést tette fel, hogy nem furcsállja-e az államtitkár, hogy egyes sportágakon belül bizonyos egyesületek, például a Felcsút, más egyesületekhez képest az ezerszeresét kapják a társasági adó (tao) támogatásnak, támogatja-e az egyesületi tao-plafon bevezetését?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.