Ezer embert hallgattak ki

Állami támogatást vettek fel nem létező diákok után

A történtek tisztázására a pénzügyi nyomozók csaknem ezer diákot, illetve szülőt kihallgattak, és igazságügyi adószakértőt is kirendeltek az ügyben.

2015.12.22 02:30MTI

Visszaéltek az állami támogatás lehetőségével egy tánciskola vezetői Miskolcon, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói ezer embert hallgattak ki az ügyben.

Kovács Dorina, a NAV Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense közölte: a tánciskola vezetői csaknem háromszáz tanuló után igényeltek jogosulatlanul normatív támogatást a fiatalok adatainak meghamisításával. A naplóban olyan diákok is szerepeltek, akik egyáltalán nem jártak a tánciskolába, vagy esetleg csak egy órán vettek részt.

A történtek tisztázására a pénzügyi nyomozók csaknem ezer diákot, illetve szülőt kihallgattak, és igazságügyi adószakértőt is kirendeltek az ügyben.

A megalapozott gyanú szerint a tánciskola mintegy ötmillió forint támogatáshoz jutott jogosulatlanul. Egykori vezetőit, egy férfit és egy nőt költségvetési csalás miatt kihallgatták, és vádemelési javaslatot tettek ellenük az illetékes ügyészségnél - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.