Kitolják a futamidőket?

Veres: a devizahiteleknél a futamidők módosítása is szóba kerülhet

A devizahitelekkel kapcsolatos kormányzati intézkedések egyike lehet a futamidők módosítása. Erről Veres János pénzügyminiszter beszélt vasárnap Budapesten újságíróknak az MSZP választmányának ülése előtt.

2008.10.20 06:47MTI, Fotó: MTI

Támogatásról nincs szó - közölte a tárcavezető a hitelekkel összefüggésben, de részletekbe nem kívánt bocsátkozni, mert még nincs végleges álláspont a kérdésben. Kérdésre válaszolva Veres János megerősítette, hogy az egyik variáció lehet a futamidők kitolása, de mint mondta, még vizsgálják ezt a lehetőséget, és szerdán döntenek az intézkedésekről.

pénzügyminiszter kitért arra, hogy a Fidesz-kormány idején egyetlen évben sem emelkedett a családi pótlék, most azt tervezik, hogy megemelik ennek az ellátásnak az összegét, de csak 2009 szeptemberétől.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szombati nemzeti csúcson arról beszélt, a kormány azt tervezi, hogy segítséget nyújt a devizahitellel rendelkezőknek, és az ezzel kapcsolatos javaslat jövő szerdán kerülhet a kormány elé. A kormányfő szerint nem költségvetési forrásból, hanem a hitelszerződések átalakításával segítenék, hogy a törlesztő részletek ne növekedjenek drasztikusan.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.