NAV

175 ezer doboz adózatlan cigaretta terve ment füstbe

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei megállítottak egy teherautót, amely megközelítőleg 2 tonna szárított dohánylevéllel volt megpakolva.

2015.10.22 09:18Pavlovic
Facebook NAV

A NAV pénzügyőrei közúti ellenőrzést végeztek a 41. számú főút Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán, amikor felfigyeltek egy gyanús teherautóra - írja a hivatal Facebook oldalán.

A megállított gépjármű rakterében 12 darab szárított dohánylevéllel teli ipari kartondobozt találtak, amelyek származását, eredetét a sofőr nem tudta igazolni. A pénzügyőrök az összesen 1950 kilogramm, megközelítőleg kétmillió forint értékű szárított dohányt és a teherautót lefoglalták, a magyar állampolgárságú sofőr ellen pedig jövedékkel visszaélés elősegítése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A lefoglalt dohányból további feldolgozást követően akár több mint 175 ezer doboz adózatlan cigaretta is készülhetett volna.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.