Bankszövetség

Magáncsőd: hosszabb távon 40 ezren is beléphetnek a rendszerbe

A Magyar Bankszövetség, bár elsietettnek tartja a magáncsőd bevezetését, hisz a koncepcióban, és hosszabb távon akár 40 ezer belépőt is elképzelhetőnek tart.

2015.08.31 13:31MTI

Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára elmondta, hogy a gépjármű- és fogyasztási hitelek forintosításban valamennyi bank és lízingcég részt fog venni, de az ügyfeleknek nem lesz kötelező.

Úgy vélte, hogy a támogatott forintosítással minden ügyfél jól jár: a havonta változó törlesztő részletekkel, illetve a fixált törlesztő részletekkel számított összesített terhek biztosan csökkennek 10-15 százalékkal a jelenlegi árfolyamszint esetén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.